Преса

Преглед на печата – 22 декември

ПресаКонкурсът за избор на фирма, която ще чисти снега в община Хасково– това е водещата тема в днешния брой на „Новинар юг“.

Над главата- снимка с отправка към стр. 2, където „Новинар юг“ пише: „Димитровградчанчета втори по грамотност в страната“. С 5% ги изпреварват само връстниците им от Сопот, става ясно от подзаглавието. „Таксиджии жилят тройно за ЧНГ“- предупреждава в заглавие от 1 стр. вестникът.

„Фелдшери съдят депутати от здравната комисия“– водеща тема от стр. 2. Финансови интереси се намесиха на финалната права при приемането на Закона за здравето, смятат парамедиците, пише вестникът.

„Обирджия на прокурор в затвора за дрога“– водещо заглавие за 3 стр. За 24 месеца зад решетките отива Митко Помака, който преди 2 години отараши автомобила на държавната обвинителка Дарина Славова, пише „Новинар юг“.

„ВАС оправда Иво Димов за конфликт на интереси“– също акцент от 3 стр. „Наградиха бореца Микяй едновременно с Бербатов“- водещо заглавие за спортната стр. 5.

„Изгубеният Свиленград“ днес на стр. 6 със заглавие: „Искаш ли да се видим в Градската?“.

„Делювото червено най-добро в Крепост“ – водеща тема от последната страница, където „Новинар юг“ пише как димитровградското село за сефте си направи Празник на виното.

И за другия всекидневник „Хасковска Марица“ водеща тема днес е конкурсът за снегопочистване в Хасково. Акцентът над главата на вестника: „Хлъзнаха“ по леда Атаман за 230 бона“. Темата четете на стр. 3.

Водещо: „Пещерняк кътал зъби на 10 млн. години“- безценни палеонаходки от Източните Родопи на покойния изследовател Борис Колев дарени на музея в Чепеларе, разказва в подзаглавие вестникът.

„В Меричлери пили вода с арсен от години“, „13 хиляди се озъбиха на монополистите“ и „Деца сурвакат чиновници“– също заглавия от 1 стр.  

„Кризата ще въведе уседналост на изборите“ пророкува във водещото за 2 стр. заглавие „Хасковска Марица“.

„Иво Димов оправдан във ВАС за забавена декларация“ пише на стр. 3 вестникът.

„МОСВ решава за зоокъта в Димитровград“– също акцент от 3 стр.

„Непочистени климатици сеят зарази“– темата на броя на стр. 4. Главоболие, инфекции и алергии причиняват вентилационните инсталации щом не се поддържат, пише „Хасковска Марица“.

Интервю с разследващия журналист Атанас Чобанов публикува вестникът на стр. 5: „Гоце и Румен Петков са главата на Октопода“ е заглавието.

„Димитровград на подготовка край морето“– водеща тема за спортната стр. 6. Клубното ръководство готово с контролните мачове през зимната пауза, пише вестникът.

„Роси Караджова продължава приказката от „Байландо“- акцент от последната страница на „Хасковска Марица“ днес. Над 2 300 потребители от цялата страна са регистрирани в сайта и за запознанства, пише вестникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button