Преса

Преглед на печата – 17 януари

Преса„Стотици без лекар през уикенда“, пише във водещото си заглавие днешният брой на „Новинар Юг“. Малките градове в областта заплашени от липса на дежурящи джипита.

„Омахаха ледената шефка“, друга дописка от първа страница. Красимира Кирилова, управителка на спортен комплекс „Спартак“, в който е и ледената пързалка, е уволнена. На мястото й е назначен Валентин Димитров.

„Млад хасковлия загина, кметът на село Славяново Йордан Джуров натрошен“, пише още „Новинар“. Мерцедесът на жертвата Янчо |Русев се размаза вчера в дърво между Иваново и Славяново, шофьорът Георги Георгиев бере душа, е допълнението към заглавието.

„Само една от бедствените къщи – населена“
, челно заглавие за втора страница. И нейният покрив тече от години, жалва се Мина Господинова от Калугерово.

„Община отличи 14 земеделци“
, дописка с адрес Димитровград. Годишната класация е изготвена от аграрни специалисти в кметската администрация.

И едно спортно заглавие в броя: „Братя Касабян уплашиха съперниците“. На Арсен и Пюзант много им се играело, съперниците им не излезли на игрището. Така двамата вдигнаха купата в групата на над 65-годишните на вчерашния Балкански шампионат по бадминтон.

„Ниски цени вадят стопани на протест“, с това заглавие открива броя си другият местен всекидневник „Хасковска Марица“. Плащат 4,80 лв. за кило тютюн, работим за по 80 лв. на месец, жалват се производителите.

„КС разреши на бизнеса да блокира сметките на Общината“, е другото чело от първа страница. Хасково виси с милиони на фирми, те могат да си ги потърсят с дела и изпълнителни листове. Паралелно с това Общината също ще може да блокира банкови сметки на длъжниците си.

„Шенгенски хеликоптер наблюдава границата“
, четем още на първа страница. Още в петък една от трите летателни машини е била пилотно изпробвана над района на Свиленград.

„Няма да вдигат данъците в Харманли“
, съобщава изданието. Единствено изключение прави такса смет, която ще скочи нагоре заради повишените разходи за депониране.

„Учат читатели да сърфират в нета“, дописка с адрес Димитровград. Безплатен курс за начална компютърна грамотност стартира днес в Градската библиотека „Пеньо Пенев“.

„Кутия с еротични снимки прекъсна изпити в УНСС“, „100 вече декларираха доходи“, „Димитровград поиска минералната вода в Меричлери“ – всичко това – в новия брой на „Хасковска Марица“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button