Регион

Извадиха пачки с долари от сутиените на украинки

Недекларирани 100 000 щатски долара и 61 500 евро са открити при проверки на пътнически микробус и товарен автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 13 октомври на пункта пристигнал влекач с полуремарке с турска регистрация. Турският шофьор представил документи за превозваната стока от Нидерландия за Ирак.

По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности в един от страничните шкафове на полуремаркето.

ВалутаВ шкафа е открита желязна верига за сняг, поставена в срязана пластмасова туба. Под веригата са намерени 61 500 евро с равностойност 120 283 лева. На шофьора е съставен акт за административно нарушение.

Недекларирана валута е открита и на 9 октомври при проверка на микробус, с чужда регистрация. В него от Украйна за Турция пътували 7 пътници, които заявили, че не пренасят парични средства, които да декларират.

При извършения личен преглед на пътуващите от сутиените на две жени са извадени 30 000 и 20 000 щатски долара. Недекларирани 50 000 щатски долара са открити в дамската чанта на друга жена от микробуса.

На украинките са съставени актове за административно нарушение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button