Преса

Преглед на печата – 14 март

Преса „Новинар Юг”: ” 70 на хемодиализа без консумативи”– челно информира за това вестиникът и допълва, че здравното министерство не е провело конкурс за доставка. Хасковското отделение търси помощ от свиленградското.
„Цените на имотите скачат с часове” – водещата тема в броя на „Новинар”. Пет пъти променят сумата за двустаен апартамент в центъра на Хасково за една седмица, разликата стига почти 100 евро.

„Апаши режат танкове за скрап, военните пас”
, отбелязва на втора страница изданието. От разположените по границата с Турция артилерийски установки са останали само голи площадки и траншеи.

В „Новинар” ще прочетем: „Полицай глобен за побой с 600 лв., шефът му незнае”. Действащият свиленградски криминалист Ненко Дяков освободен от наказателна отговорност. Шефът на ОДП- Хасково комисар Ангел Ангелов заявява пред вестника: „Няма жалба, лично ще проверя случая.”

И още от страниците на „Новинар Юг”:

„Наесен в УНСС- Хасково приемат за бакалаври, таксата над 300 лева”;

„Яйцето 25 ст. за Великден“. Търговците твърдят, че не са виновни – съобразяват се с Европейския съюз.

Предпразничната тема ни среща и на първа страница във вестник „Хасковска Марица”: „За Великден яйцата нагоре, мръвката още чака”. С наближаване на празника обаче и агнешкото ще скочи от 9 на 10 лева.

Водещото в „Марица” тази сутрин: „Водата в Хасково на свършване”. Областният град може да остане без вода за питейно- битови нужди, ако черпенето на ресурса продължи със същата скорост, твърди изданието. Според МОСВ пък сушата ще дойде, ако не пуснат „Тракиец”.

„Съседки режат с бутилка лицето на 22- годишна майка”
– челото на вестника. Под него става ясно, че свинска кочина в жилищен блок е причина за инцидента в димитровградския кв. „Вулкан”.

„Амнистията за скрити данъци е нечестна към коректните платци”– това заявава от страница втора на „Марица” изпълнителният директор на НАП Мария Мургина. Според цитираните от нея данни делът на сивия сектор намалява, фирми декларират с 50% по- високи печалби.

„След два месеца безследно изчезнало дете се появи в училище” – информира изданието, което допълва: безпаричие и тормоз накрали майката на 11- годишното момиче да го заведе в Германия.

„ГЕРБ дарява на училищата филми за борба с дрогата”– заглавие от същата страница на „Хасковска Марица”

Поглед сега и към регионалният седмичник „Тракия XXI век”. Водещото в броя: „Болницата ще иска саниране с кредит”. Управителката на МБАЛ д-р Мария Боспатчиева възразява на кмета за енергийната ефективност. От местния парламент тя ще поиска позволение за нисколихвен кредит от близо 800 хил. лв.

„До 15 май общинските земеделски служби ще приемат документи за субсидии по Схемата за единно плащане на площ”– информира изданието. Пропусналите тази дата могат да кандидатстват до 10 юни, но за всеки просрочен ден ще им намалят помощите с 1 процент.

„Иззеха компютър на мъж заради еротична снимка” съобщава „Тракия”. Преди да конфискуват техниката полицаите се свързали със съпругата на 29- годишния димитровградчанин. Според него снимката на десктопа му била свалена от мрежата на димитровградската фирма „Калигула”

„Читалищни шехове се жалват на кмета”- от втора страница на вестника. Искането им е да се ревизира работата на читалище „Христо Ботев” в Димитровград. Според тях институцията не оправдава отпуснатите хиляди левове държавна субсидия със слабата си културно- просветна дейност.

И последното заглавие на което се спираме от прочита на вестник „Тракия XXI век”: „На 19 март отново стартира акцията „Да посрещнем Великден на чисто!”. Паралелно с инициативата на общината и фирма „Нео- Титан” ще се проведе и акция за разделно събиране на отпадъци по училищата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button