Избори 2009

Баба Димка почерпи Райна Йовчева с погача, замесена с надежда

Райна Йовчева и Сергей Станишев сред хората в Горски ИзворПремиерът на България Сергей Станишев, областният управител и мажоритарен кандидат на Коалиция за България Райна Йовчева и водачът на листата Емилия Масларова посетиха днес хасковска фирма за производство на машини за хранително– вкусовата промишленост.

Официалната делегация разгледа и се запозна с производствения процес на предприятието, което дава работа на повече от 300 души в областния град и на около 40 във филиала си в Маджарово.

Посещението в ПИМУправителят на ПИМ увери присъстващите, че не предвижда съкращения на персонала и се похвали с наскоро назначени служители. От своя страна премиерът Станишев подчерта, че от началото на финансовата криза непрекъснато се среща с работодатели от български фирми.

Непрекъснато се обсъждат варианти как да се запазят работниците и да не се разпилеят специалистите, заяви Станишев. По-късно официалната делегация се срещна с представители на бизнеса от региона.

Първа копка на водопроводаЧас по-късно в Димитровград министър- председателят и официалната делегация посети Димитровград. Там бе направена първа копка на водопровод, който ще гарантира водоснабдяването на повече от половината население на бригадирския град. Финансиране за него се чака от 1996 година. Стойността на проекта е близо 1.5 милиона лева, а финансирането е от капиталови разходи в държавния бюджет.

Малко по-късно делегацията бе посрещната от хората на площада в с. Горски извор. С овации и пожелания за победа местните жители засвидетелстваха благодарността и уважението си към гостите. Сергей Станишев, Райна Йовчева и Емилия Масларова поднесоха цветя в знак на признателност на паметните плочи на загиналите във войните от селото. Те не пропуснаха и да запалят свещ в местната църква „Св. Георги“.

Баба ДимкаЕдна от най явните поддръжници на Станишев и Йовчева се оказа баба Димка. Тя побърза да се похвали, че точно тя е замесила погачата за посрещане на дълго чаканите гости. „Аз съм я правила … с много любов“, отсече кулинарката и призна, че освен традиционните продукти е добавила и щипка надежда за победата на нейните фаворити в предстоящите избори.

Баба Димка с вълнение разказа, че това не е първият път, когато Райна Йовчева е опитвала нейната пита. Докато беше областен управител Йовчева редовно посещаваше всички големи и малки населени места в Хасковско. По време на едно от идванията в Горски извор баба Димка отново е посрещнала губернатора с пита – собствено производство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button