Избори 2009

Синята коалиция ще работи за връщането на доверието в институциите

Катя Максимова, Петя Ставрева, Георги ШишковДа върнем доверието на хората в институциите – това е една от основните цели, които си поставя Синята коалиция при бъдещото управление на страната, заяви на среща със земеделци от Хасково водачът на листата на сините в региона Петя Ставрева. Заедно колегите си Георги Шишков и Катя Максимова тя представи приоритетите на коалицията за справяне с проблемите в сектора.

Ще работим за осигуряването на достойни доходи в аграрния сектор чрез съчетаване на европейска и национална подкрепа, категорична бе Петя Ставрева. Досега България изпусна много възможности, ще има и други, но трябва промяна, за да се възползваме от тях.

Фермерите подкрепиха Синята коалицияМиналата година България е върнала 37 милиона евро на Европейския съюз, защото не е успяла да ги усвои. Петя Ставрева ще настоява тези пари да се събират във фондове и вместо да ги губим, да ги използваме при нужда. Чрез нейната работа в Европейски парламент в последните месеци са осигурени допълнителни 1,2 милиарда евро за селските райони заради кризата. От тях 100 милиона евро са за България. Те могат да се ползват както за развитие на земеделието, така и за инфраструктура и за решаването на дребни на пръв поглед, но важни проблеми като например липсата на високоскоростен интернет в малките населени места.

Дошлите на срещата в зала „Хасково“ земеделци коментираха, че Петя Ставрева е един от малкото млади професионалисти, които са доказали с работата си, че са компетентни и могат да работят в полза на хората и сектора. Фермерите изразиха подкрепата си за нея и останалите кандидати на Синята коалиция и заявиха, че на 5 юли ще ги подкрепят с №19 в бюлетината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button