Избори 2009

Кандидатите на Коалиция за България ще продължат да помагат на бизнеса

Срещата с бизнесаКонкретни ангажименти в помощ на бизнеса поеха кандидатите за депутати от Коалиция за България на среща с мениджъри от Харманли. В дискусиите участваха мажоритарният кандидат Райна Йовчева, Минка Русева, Еленко Божков, Чавдар Георгиев и заместник- министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров.

На срещата стана ясно, че бизнесът се нуждае най-вече от качествена работна ръка. Да се произвеждат кадри, които са полезни на бизнеса е наш приоритет и ние ще продължим да работим в тази посока, заяви Райна Йовчева. За съжаление все още в много гимназии специалностите се определят и според това с какви учители разполага училището и не винаги са съобразени с нуждите на работодателите. Минка Русева пое ангажимент да работи в посока нови специалности в гимназията в Харманли. Едно от желанията на местните хора е а бъде разкрита паралелка „Земеделие“, сподели тя.

Райна Йовчева и Минка РусеваПрез последните 4 години като областен управител на Хасково съм имала поне 2 срещи с бизнеса годишно и винаги съм се старала да помагам за решаването на проблемите, каза Райна Йовчева и допълни, че това, което не е успяла да направи, ще се опита да постигне в следващите 4 години.

Заместник- министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров разясни процедурите по оперативните програми. Оказа се, че бизнесът вече има опит с тях. В четвъртък стартира нова операция, по която са предвидени 72 милиона лева. Скоро ще има средства и за подпомагане на мобилността на работещите, обясни Димитров.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button