Избори 2009

Райна Йовчева откри обновеното отделение по хемодиализа в Хасково

Райна Йовчева и д-р Пейчев

Райна Йовчева подари на д-р Пейчев икона на Св. Мина

Мажоритарният кандидат на Коалиция за България Райна Йовчева присъства на откриването на обновеното отделение по хемодиализа в хасковската многопрофилна болница днес. С осигурените от държавата 260 000 лева са закупени 8 чисто нови апарата за хемодиализа от най-висок клас и са ремонтирани стаите.

Директорът на областната лечебница д-р Димитър Шопов благодари на Райна Йовчева за съдействието, което е оказвала през четирите години като областен управител на Хасково. През това време в болницата са инвестирани 3 милиона лева.

От 33 години работя в болницата и такова чудо не съм виждал, радостно обяви началникът на отделението д-р Първан Пейчев. С новата техника вече е възможно 60-те пациента на отделението от 9 общини в областта да се чувстват по-комфортно и да се обслужват качествено, категоричен бе той.

Райна ЙовчеваРайна Йовчева не пропусна възможността да поговори с пациентите на отделението. Пред нея те споделиха, че след като техниката е подменена хемодиализата вече минава по-леко. Не скриха обаче, че здравословното им състояние им създава и много проблеми. Йовчева пое ангажимент да продължи да работи в полза на хората.

Мажоритарният кандидат на Коалиция за България в Хасково подари на отделението по хемодиализа икона на Св. Мина. Дълго се чудих какъв да бъде подаръкът ми за обновеното отделение, но в крайна сметка се вслушах в думите на баба ми, която ме посъветва да избера този светец, сподели Райна Йовчева.

Съвсем скоро в МБАЛ Хасково ще бъдат открити и ремонтираните Инфекциозно отделение, Ортопедия и Кръвният център, който ще бъде преместен в болницата.

 Хемодиализа  Хемодиализа

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button