Избори 2009

Коалиция за България организира кампания срещу рака на гърдата

Емилия МаслароваКампания за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата организира в Хасковска област Коалиция за България. Инициативата е от 23 до 27 юни. За първите два дни са прегледани над 30 жени от Свиленград и Любимец.

Днес се провеждат прегледи в Симеоновград. Екипите ще бъдат в Ивайловград утре, а на 27-ми – в Тополовград. Прегледите се извършват от специалисти с дългогодишна практика – д-р Седлоев и д-р Пирински.

Ракът на млечната жлеза е много разпространено заболяване – всяка година в България се откриват над 3500 нови случаи, а  1000 жени умират.  През последните 20 години болните от рак на гърдата са се увеличили с 45 %. Това заболяване, открито в ранен етап е напълно лечимо. Точно поради тази причина е необходимо да се провеждат профилактични изследвания всяка година.

„Не забравяйте себе си! Поне веднъж годишно ходете на профилактичен преглед за рак на гърдата. При жената има нещо много типично. Тя най-напред мисли за децата, после за съпруга си, за семейството и най-накрая за себе си“, казва водачът на листата на Коалиция на България Емилия Масларова, която е в основата на тази инициатива.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button