Избори 2009

Земеделието е сред най-важните приоритети на ГЕРБ

Цветан Димитров и Иван Петров

Цветан Димитров и Иван Петров

Земеделието е сред най-важните приоритети на политическа партия ГЕРБ и ние ще направим всичко възможно да развием сектора, заяви в Хасково заместник- председателят на комисията по земеделие и гори към партията Цветан Димитров. Той присъства на среща, организирана от ГЕРБ Предприемачи.

Въпреки че субсидиите в България са едни от най-големите като процент от брутния продукт, секторът е дезориентиран. Причината за това е, че не са проведени близо 70% от реформите в него, категоричен бе Димитров. Още в първите месеци на управлението на ГЕРБ ще бъдат предприети важни стъпки за стабилизация на земеделието.

Ще бъде създаден гаранционен фонд. Целта е да се помогне на малките и средни пазарноориентирани стопани да получат достъп до финансиране. Не по-малко важно е създаването и на единна агенция за качество и безопасност на храните. По този начин няма за всяко нещо да се ходи до различни институции като РИОКОЗ и ДВСК, а всичко ще е на едно място. Ще се подобри контролът и доверието на потребителите, защото ще има държавна гаранция за стоките, обясни Цветан Димитров.

Участниците в срещата

Участниците в срещата зададоха своите въпроси на експертите

Тъй като до края на тази година изтича срокът за всички съществуващи субсидии в земеделието ГЕРБ ще разработи нови държавни помощи. Те обаче ще бъдат само за хората, които имат проблеми, защото ние сме против хаотичното раздаване на пари, каза експертът. Ще бъде помислени и за опазването на горите. Там е нужна твърда политика. Ще бъде забранена промяната на предназначението на горите, които в последно време бяха обект на заменки. Не може в защитените местности някой да реши да изсича дърветата и да строи хотели, заяви Димитров.

Земеделието е обект на геноцид от сегашното управление и трябва да се сложи край на това, защото някои отрасли са застрашени от ликвидиране, подкрепи експертите и водачът на листата на ГЕРБ в Хасково Иван Петров.

Виж повече за ГЕРБ

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button