Избори 2009

Йовчева: Трябва да има регионална структура на културното министерство

Райна ЙовчеваЗа разлика от почти всички други министерства културното ведомство няма регионални структури, които да бъдат връзката на творците с държавната власт и аз ще работя в тази посока, заяви на среща с културните дейци в Хасково мажоритарният кандидат на Коалиция за България Райна Йовчева.

За съжаление с министър Стефан Данаилов не успяхме да се преборим пред министерството на държавната администрация да бъдат отпуснати допълнителни щатове за такава регионална структура, която да се занимава с проблемите на културата и да осъществява връзката с правителството. Децентрализацията на държавната власт обаче е идея, за която аз ще продължа да се боря и в следващите години, категорична бе Йовчева.

Директорът на театъра Боил Банов подари на Райна Йовчева червени розиДокато бях областен управител съм се опитвала да помагам на хората в тази сфера. За съжаление правомощията ми не позволиха да свърша много, но се надявам като народен представител да бъде по-полезна, призна Райна Йовчева.

Хората в залата подкрепиха идеята за свързващо звено между дейците на културата на местно ниво и държавната власт. Чуха се и добри думи за свършеното от правителството през последните 4 години. Райна Йовчева припомни, че инвестициите в тази сфера са над 78 милиона лева и изрази надеждата си, че който и да е на власт от тук нататък няма да върне нещата в изходна позиция, а ще продължи вече започнатото в полза на културата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button